marți, 13 mai 2008

Conventiile si hotararile incalcate de Chiliman


In dorinta sa marsava de a bloca realizarea cartierului ANL "Henri Coanda", pe motiv ca acolo se fac "vile de lux pentru nomenclaturisti", Chiliman a calcat in picioare mai multe acte normative si conventii incheiate intre autoritatile statului si factorii care ar fi trebuit sa viabilizeze cartierul. Printre acestea se afla CONVENTIA nr.1909 din 06.05.2004 privind realizarea utilitatilor in cartierul "Henri Coanda" si Hotararea Consiliului Local al Sectorului 1 din 18.05.2004 privind realizarea utilitatilor in cartierul "Henri Coanda"

In primul caz, Chiliman a pretins ca documentul, parafat de fostul primar de Sector, Vasile Gherasim, prevede prea multi bani pentru cartierul de "nomenclaturisti", ca el n-are banii astia, caci trebuie sa asfalteze strazi pentru contribuabili. Amintim ca anul trecut, Chiliman a fost primarul cu cele mai multe fonduri necheltuite din Bucuresti.

Liberalul a refuzat sa aplice si Hotararea Consiliului Local din mai 2004, motivand ca semnaturile oficiale se aflau pe o pagina diferita decat ultimul rand din textul documentului. El a ignorat faptul ca atat la Ministerul Lucrarilor Publice, cat si la ANL se afla exemplare in original ale acestei Hotarari.

Copii ale ambelor documente pot fi consultate la adresa:

Blocajul impus de Chiliman privind viabilizarea cartierului a provocat blocaje in lant din partea celorlalti factori. Fara proiectarea si executia canalizarii, companiile Electrica si Distrigaz au refuzat sa se implice, la fel si Primaria Voluntari.

In martie 2008, la aproape 5 ani de la demararea proiectului "Henri Coanda", Primaria Capitalei a preluat toate obligatiile Primariei Sectorului 1, incheiind o conventie cu Primaria Voluntari pentru viabilizarea HC, insa executia este programata sa dureze trei ani din momentul demararii lucrarilor. In prezent, proiectul este blocat de hatisul birocratic din PMB.





13 comentarii:

Anonim spunea...

Chilimane, tu si partidul tau imputzit, veti fi alungati curind de la putere. Pushcaria te mananca, jegule!

Anonim spunea...

Chiliman e vinovat, fara discutie, dar sa nu uitam ca au fost si alte canalii care au facut mult rau, in frunte cu Fotino si amanta lui Melescanu.

Unknown spunea...

Sa nu-l uitam si pe Alexandrescu, tot de la PNL, care a pus mana pe o halca din cartier. Tot de la liberali este si directorul actual al Agentiei Nationale pentru Locuinte, Popescu Gheorghe, so...

Anonim spunea...

Ia uite ce oftica mare ca au ramas fara vilute la sfert de pret. Teribil ce ma distreaza! Bai, @cristian, daca esti prost, nu scrie. Gheorghe popescu este de la PD-L, gasca lui "Pinalti". Asta ca sa fiti si voi informati, ca sefii vostri de partid vad ca uita sa va faca educatia inainte de a va slobozi liberi pe forumuri.

antichiliman spunea...

Boul care a scris mesajul anterior (ai pus botul chilimane?...), are din pacate dreptate. Popescu e omul lui Pinati, nu i-a dat casa lu' fi-su in HC?... Asta ca sa nu mai zica lumea ca-s numai "nomenclaturisti pesedisti" pe acolo!

Procuroru spunea...

In anul 2006, primarul Chiliman – CARE A BLOCAT FINANTAREA DRUMURILOR SI CANALIZARII IN CARTIERUL anl HENRI COANDA -, a promis, in schimb, finantarea utilitatilor pentru cartierul costruit de Puiu Popoviciu in “Baneasa Investments”.
Utilitatile – s-a spus atunci -, vor fi partial comune pentru Baneasa Investments si Henri Coanda. Cele doua cartiere fiind apropiate, Chiliman nu ar mai putea pretexta lipsa banilor de la bugetul Sectorului 1.
In realitate, viitorul fost primar nu a investit nimic in zona de Nord a orasului si a returnat la sfarsitul lui 2006 peste 3.000 de miliarde lei vechi la bugetul de stat pentru ca … nu a avut pe ce sa cheltuiasca acesti bani,
Odata cu aceast[ returnare de fonduri apare evident de ce a blocat primarul Chiliman cartierul Henri Coanda (pentru interese materiale) indiferent daca prin asta a incalcat grav legile.

Anonim spunea...

Mai floricele pesediste, nu v-a iesit cartierul minune pe care il vroiau Mitrea si Gherasim? Naspa. Lasa ca Mitrea s-a rezolvat in alta parte si Gherasim s-a mutat la PD-L si asteapta la zar. Nasol ca nu se mai fac vilutele mult asteptate...

Auzi, cica au fost incalcate legile! Ha, ha, ha! Au fost incalcate legile facute de voi pentru voi, bai partid de stanga plin de lipitori. Ca nu-l suport eu pe Basescu, dar mare dreptate a avut cand a zis ca va faceti legi pentru infractori.

Anonim spunea...

Pe vremea lui Mitrea si Gherasim, terenul acolo valora de 100 de ori mai putin si de aceea au lansat proiectul, iar cand au sarit preturile si s-a dat liber la primarii sa retrocedeze terenuri cui vroiau, normal ca l-au blocat in speranta unei retrocedari frauduloase care implica spaga de rigoare. De ce se bat cu atata ardoare pe primariile de sector - doar pt bani.Si noi fraierii punem botul si ne scoatem ochii pe asa zise simpatii politice, cand de fapt lor putin le pasa de apartenenta politica, toti sunt in gasca, problema e care poate sa rupa o halca mai mare din ciolan, in dispretul tuturor legilor, regulilor, bla, bla...

antichiliman spunea...

Ne bucuram ca am reusit sa-l enervam atat de tare pe dl. Chiliman cu acest blog. Ne onoreaza faptul ca domnia sa a ajuns sa scrie mai mult pe blogul nostru decat pe al sau si il invitam sa-si posteze in continuare opiniile, oricat de deplasate sunt acestea. Multumiri!

Anonim spunea...

Avem o veste proasta pentru boul anonim care s-a bagat singur in seama un pic mai inainte: boule, cartierul ANL HC se va construi!

Anonim spunea...

@tzeapa: Bou e fiul maica-tii. Si sa vi-l construiasca, 'r-ati ai dreacu' de pomanagii cu cartierul vostru.

Anonim spunea...

@antichiliman: Floricica pesedista, nu stiu cat l-ai enervat pe Chiliman (probabil ca te trateaza cu ignore, ca orice on inteligent), dar am fost suficient de prost sa ma las enervat de dejectiile varsate pe voi pe aici. Ar trebui sa va las sa va balaciti in balta voastra calduta de mizerii, dar nu suport nesimtirea si m-ai enervat. Asa ca i-ati blogul, baga-ti-l in dos si spala-te pe cap dupa aia cu el. In baia din casa ta in costructie, din marele cartier de pomanagii (HC).

antichiliman spunea...

WOW, acum chiar e grav! Faptul ca esti un primar nemernic e deja o axioma, faptul ca minti de ingheata apele si le promiti termopane naivilor iarasi nu mai trebuie demonstrat, dar faptul ca te crezi si inteligent, asta chiar doare... Si noi care speram ca ti-ai dat seama, animal imputit, ca esti o reprezentare reusita a bancului ala cu Bula, in care replica finala era "Pacat ca ma-ta si cu tac-tu au decis sa faca copii, ca asa a aparut pe lume un BOU ca tine!".
Faptul ca te-am enervat, este premiul nostru, iti promitem ca te vom enerva in continuare pana ajungi unde ti-e locul, la racoare...